Butonlar

Wile E. Coyote ve Road Runner


Wile E. Coyote (kısaca Coyote olarak da bilinir) ve Road Runner Looney Tunes ile Merrie Melodies dizilerinde yer alan çizgi film karakterleridir. Karakterler, animasyon yönetmeni Chuck Jones tarafından 1948 yılında Warner Bros. için tasarlandı. Her bölümde, hayvan duyuları ve kurnazlığı yerine Coyote, avının peşine düşmek için ayrıntılı planlar ve absürt mekanizmalar kullanır.

Ördek Daffy (Daffy Duck)


Arsız Daffy veya Daffy Duck, (Ördek Daffy) Warner Bros'un çizgi film dizileri olan Looney Tunes ve Merrie Melodies'deki bir çizgi film karakteridir. Daffy, 1930'lu yılların sonunda Mickey Mouse ve Temel Reis gibi geleneksel sade karakterlerin yerini almak için ortaya çıkan tatlı kaçık karakterlerinin yeni türünün ilkidir. Daffy, Bugs Bunny'nin en iyi arkadaşı ve bazen de rakibi olarak bilinir.



Tweety ve Sylvester




















Tweety, Warner Bros.'un Looney Tunes ve Merrie Melodies serilerinde yer alan bir kanarya. Looney Tunes'da her zaman kendisini yakalamaya çalışan Sylvester adlı bir kediyle birlikte rol alır. Ancak Hector adlı köpek Sylvester'ı korkutur ya da Büyükanne kafasına şemsiyeyle vurur. Bu yüzden Slyvester hiçbir zaman amacına ulaşamaz. Ulaşsa bile hemen yakalanır. Türkçe seslendirilmesi nedeniyle çoğunlukla dişi zannedilir ancak o bir erkektir. Tweety'nin çok sık söylediği "Bir kedi gördüm sanki" sözü kendisi kadar bilindik bir replik haline gelmiştir.

Ayı Yogi (Yogi Bear)

 
Ayı Yogi çok sayıda çizgi roman, animasyon, televizyon şovları ve filmlerde yer aldı Hanna-barbera tarafından oluşturulan bir aile çizgi film karakteridir. Orjinal ismi Yogi Bear olan çizgi film Jellystone Park parkındaki iki ayı Yogi ve Boo-Boo nun maceralarını anlatır. Daws, Yogi'yi Huckleberry Hound Show'da destekleyici bir karakter olarak 1958 yılında yarattı. Ayı Yogi Hanna-Barbera tarafından oluşturulan ilk karakterlerdendir, ve Huckleberry Hound'da daha popüler oldu. Ocak 1961'de ilk, kendi gösterisinde, segmentler Snagglepuss ve Yakky Doodle, Kellogg's'un sponsorluğunda Ayı Yogi gösterime verildi. Hokey Kurt Huckleberry Hound Show onun segmentinde yer aldı. Bir müzikal animasyon filminde Hey, Bu Ayı Yogi var!, için 1964 yılında üretildi. ve Yogi Hanna-Barbera'nın en çok tanınan karakterlerden biri oldu.

Jetgiller (The Jetsons)


Jetgiller, Hanna-Barbera yapım şirketi tarafından üretilen prime-time’da yayınlanan bir çizgi dizidir. İlk olarak 1962’den 1963 yılına kadar pazar günleri ABC Kanalı’nda yayınlanmıştır. Taş Devri çizgi filmi gibi Jetgilller de çağdaş Amerikan kültürünün ve yaşam stilinin başka bir zamana uyarlanmış bir aile sitcom'udur. Jetgiller; robotların, uzaylıların, hologramların ve enteresan buluşların olduğu bir gelecek zaman ütopyasında yaşamaktadır.

Bugs Bunny


Bugs Bunny: Warner Bros'ta bir çizgi film karakteridir.
  • Kuruluş
İlk olarak 1938 yılında Ben (Bugs) Hardaway tarafından yaratılmıştır. İlk Filmi Porky Tavşan Avında'dır. O zamanlar adı Bugs Bunny değil, Happy Rabbit (Mutlu Tavşan)'dı.

Tom ve Jerry



Tom ve Jerry; Dünya'ca tanınan William Hanna ve Joseph Barbera tarafından yaratılmış çizgi film karakterlerinin adıdır aynı zamanda çizgi filminde adıdır.

Tom ve jerry çizgi filmlerinin süresi yaklaşık 6 ila 9 dakika arasında değişmektedir. Tom ve jerry çizgi filmi Hollywood'da bulunan Metro-Goldwyn-Mayer çizgi film stüdyolarında yapılmıştır.

Google Çeviri

 
back to top