Butonlar

Tom ve Jerry



Tom ve Jerry; Dünya'ca tanınan William Hanna ve Joseph Barbera tarafından yaratılmış çizgi film karakterlerinin adıdır aynı zamanda çizgi filminde adıdır.

Tom ve jerry çizgi filmlerinin süresi yaklaşık 6 ila 9 dakika arasında değişmektedir. Tom ve jerry çizgi filmi Hollywood'da bulunan Metro-Goldwyn-Mayer çizgi film stüdyolarında yapılmıştır.


Metro-Goldwyn-Mayer çizgi film stüdyosunda yaklaşık 114 çizgi film yazılıp yönetilmiştir. Bu çizgi filmler 1940 ile 1957 yılları arasında yazılıp yönetilmiştir.

Metro-Goldwyn-Mayer çizgi film stüdyosunun kapanmasından sonra, 1960 yılında Tom ve Jerry filmlerinin yapımcılığını Gene Deitch devraldı ve filmler Batı Avrupa'da yapılmaya başlandı. 1963 yılında Tom ve Jerry, yapımcılığını Chuck Jones'in almasıyla tekrar Hollywood'a geldi. Kısa film serilerinin sonlandığı 1967 yılına gelindiğinde toplam 161 kısa film yapılmıştır.

1970'li yıllara gelindiğine Hanna-Barbera birlikte bir film stüdyosu kurdular ve filmler televizyona taşındı. Seksenlerde ve Doksanlı yıllar boyunca çeşitli TV şovları gösterildi. Uzun filmler yapıldı ve özel şovlar yapıldı. Günümüzde ise Tom ve Jerry'nin hakları Warner Bros. şirketine aittir ve 2006'dan beri Tom and Jerry Talesadıyla yeni seriler yapılmakta ve ABD'de çeşitli televizyon kanallarında gösterilmektedir.

Tom ve jerry çizgi filmlerinin on üçü akademi ödülüne aday gösterilmiştir, bu çizgi filmlerin yedisi "En İyi Kısa Animasyon Filmi Akademi Ödülü" almıştır.
  • Tom ve Jerry çizgi filmi ilk hangi yıl yapılmıştır?
İlk Tom ve Jerry çizgi filmi  ilk olarak 1940 yılında yapılmıştır.
  • Tom ve Jerry çizgi film müziklerini kimler yapmıştır?
Tom ve jerry çizgi film müziklerini Scott Bradley ve Edward Plumb yapmıştır.
  • Tom ve Jerry çizgi filmini konusu
Tom ve jerry çizgi filmini konusu aynı evde yaşayan kedi Tom ve fare Jerry arasında geçmektedir. Evde yuvası bulunan Jerry evin yiyecekleriyle beslenmektedir. Bunu istemeyen Tom ise Jerry'e karşı türlü tuzaklar kurarak onu alt etmeye çalışmaktadır. Jerry, Tom'un tüm bu tuzaklarından kaçmayı başarmaktadır. Çizgi filmin her bölümünde tom ile jerry arasındaki amansız mücadele anlatılmaktadır.

Çizgi filmin bazı bölümlerine misafir karakterlerde dahil olmaktadır.
Tom ve jerry çizgi filmindeki karakterler; Tom, Jerry, Butch, Toodles, Tuffy, Spike ve Tyke, Mammy Two Shoes, Quacker, Meathead (Et Kafa).

Tom : Tom, Mavi Rus kedisi cinsi, sevilen ve güvenilir bir ev kedisidir. 
Jerry : Jerry, Tom ile aynı evi paylaşan küçük kahverengi bir faredir. 
Butch : Butch, siyah beyaz renkte bir sokak kedisidir. Jerry tarafından sevilmez. 
Toodles : Tom ve Jerry filmlerinin çekici, güzel beyaz dişi kedi karakteridir. Tom'un ilgi duyduğu dişi kedidir. Butch ile Tom onu paylaşamazlar ve Tom genelde mağlup olan taraftır. 
Tuffy : Tuffy ya da Nibbles, adlı karakter Tom ve Jerry filmlerinin bebek bezli yavru faresidir. Jerry'nin küçük kardeşidir. 
Spike ve Tyke : Spike, Tom ve Jerry çizgi filmlerinin İngiliz Buldoğu cinsi, kızgın ve saldırgan bekçi köpeğidir. Tyke ise Spike'ın yavrusudur. 
Mammy Two Shoes : Mammy Two Shoes, siyahi Amerikalı, orta yaşlı bir ev hizmetçisidir. 
Quacker : Quacker, Tom ve Jerry çizgi filmlerinde 1950 ile 1957 yılları arası canlandırılmış, sarı renk tüylü, turuncu gagalı ördek yavrusudur. 
Meathead (Et Kafa) : Meathead, Tom ve Jerry filmlerine 1943 yılında katılmış, turuncu sokak kedisidir. Tom'un en güçlü rakibidir.
  • Akademi ödülü kazanan tom ve jerry çizgi filmleri

1. 1943 - The Yankee Doodle Mouse

2. 1944 -  Mouse Trouble

3. 1945 - Quiet Please

4. 1946 - The Cat Concerto

5. 1949 - The Little Orphan

6. 1952 - The Two Mouseketeers

7. 1953 - Johann Mouse



0 yorum:

Yorum Gönder

Google Çeviri

 
back to top